
Je známým ochucovadlem již středověké kuchyně. Připravuje se z nedozrálých bílých nebo červených hroznů, utržených během probírky úrody před vinobraním.
Verjus z hroznů Svatovavřineckého má sladkokyselou a ovocitou chuť. Je vhodné do omáček nebo salátových dressingů, zálivky, do dezertů a osvěžujících nápojů. Doporučuje se zejména k dochucení pokrmů, které se podávají zároveň s vínem, protože na rozdíl od octa nepřebíjí chuť vína a krásně pokrmy doplňuje díky ovocnosti a pikantní šťavnaté kyselince.
VÍNO BLATEL, a.s. je zapsána OR vedeném KS v Brně, sp. zn. B 3697
Firmy tvoří koncern: VÍNO BLATEL, a.s., BLATINIE, a.s., AGROLSTAT, spol. s r.o., ALPAK TRADE s.r.o.
ZÁKAZ PRODEJE ALKOHOLU OSOBÁM MLADŠÍM 18 LET
vytvořil www.pixelhouse.cz